פאי בריבוע

פאי בריבוע
פאי בריבוע

חודש נובמבר נחשב לתאריך הלגיטימציה של החזרה לשוקולד. אחרי שבקיץ התמכרו בעלי ה”שן המתוקה” לגלידות, עם בוא החורף, או לפחות אחרי הגשם הראשון, כי השבוע שוב מרגיש כמו קיץ, משיקים היצרנים את החידושים בתחום חטיפי השוקולד וחפיסות השוקולד, ואוהבות האפייה מדפדפות מחדש בפנקסי המתכונים שלהן

אחת הזריזות בנידון היא עלית מקבוצת שטראוס שהשיקה שתי גרסאות חדשות, חורפיות בעליל, של חטיף הפסק זמן שלה, אחד עם חמאת בוטנים ואחד עם חלבה. מעניין איך הקהל הישראלי שלא נחשב לחסיד חמאת בוטנים, יגיב לחידוש.

אישית, טעמתי מהשניים באחד הלילות הקרים של השבוע שעבר, זוכרים עדיין בתוך החמסין הסתווי הנוכחי, שהיו לנו כבר לילות כאלה? – ואהבתי במיוחד את הגרסה עם החלבה. את את הכיף כף פצפצים מרננת החברה בעזרת גביע חדש ובתוכו נשנושי ביסקוויטים ממולאים בקרם שוקולד ועל כל אחד מהם מוטבע איור. זה לילדים ונוער.

חטיף חלבה וחמאת בוטנים. עלית|צילום: יח"צ
חטיף חלבה וחמאת בוטנים. עלית|צילום: יח”צ

למבוגרים הכי כיף כף להניח פרוסת הפאי השוקולד שתיכף נלמד להכין (ההכנה קלה לגמרי אבל דורשת זמן), ליד כוס תה או ספל קפה כנשנוש האולטימטיבי. ממש פאי בריבוע עם עיגולי שוקולד פוטוגניים. זוכרים את בעיית ריבוע העיגול משיעורי המתמטיקה? אז הנה עיך

פאי בריבוע
פאי בריבוע

מכינים:
לבסיס:
200 גרם פתי בר (ביסקוויטים). 100 גרם חמאה
לקרם שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר. 375 מ”ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה.
לכדורי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר. חצי גביע שמנת מתוקה. 150 גרם פתי בר שבורים גס. 40-50 גרם קוקוס טחון לציפוי.
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר מומס.
ההכנה:
משמנים קלות תבנית עגולה מתפרקת בגודל 24 ס”מ.
טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה.
ממיסים את החמאה ומוסיפים לביסקוויטים ומערבבים עד מרקם דמוי חול רטוב.
מהדקים את העיסה לבסיס ולדפנות התבנית ומכינסים למקפיא ל-50 דקות.
בינתיים שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה וטורפים עד קבלת קרם אחיד.
מעבירים את הקרם לכלי סגור ומצננים במקרר 4-5 שעות לפחות.
בשלב הבא מקציפים את קרם השוקולד במהירות גבוהה במיקסר, לקרם אחיד ויציב וממלאי בו את התבנית שהוצאנו מהמקפיא.
ליצירת הכדורים ממיסים את השוקולד שהוקצב למטרה הזו ומוסיפים שמנת מתוקה ואת הביסקוויטים השבורים ומערבבים לעיסה אחידה.
מצננים במקרר 50 דקות.
יוצרים מהעיסה שהתקשטה כדורים קטנים ומצפים בקוקוס טחון.
מניחים את כדורי השוקולד על הפאי.
טיפים ושדרוגים:
כדאי להכין את הפאי המיוחד הזה יום מראש ולשמור במקרר.
במקום ביסקוויטים אפשר להשתמש בעוגיות מסוגים שונים.
אפשר לקשט את העוגה בשוקולד חלב או לבן מומס במקום או בנוסף לשוקולד המריר.
הערה מניסיוני האישי:
נכון שזה דורש זמן. אבל התוצאה המרהיבה תשאיר את האורחים שלכם (אם בני הבית יתאפקו ולא יסתערו על הפאי הזה קודם), גם בפה פעור וגם בבקשות חוזרות ונשנות לעוד פרוסה.


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *