כריך בריאות בנוסח בלקני

כריך בריאות בנוסח בלקני
בריא וטעים. כריך בלקני
צילום: אסף לוי

השף נדב מרום ורשת “קפה גרג” ממליצים להכין כריך שהוא גם בריא וגם טעים

בריא וטעים. כריך בלקני|צילום: אסף לוי
בריא וטעים. כריך בלקני|צילום: אסף לוי

מצרכים:
גבט’ה או לחמניה גדולה
ממרח פסטו
4 פרוסות של גבינת פטה
גבינת שמנת
1 פלפל קלוי
1/2 חציל קלוי

אופן הכנת הקלויים:
חציל קלוי
מצרכים :
1 חציל
100 מ”ל שמן
2 שיני שום
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
עלי טימין קצוצים

אופן הכנה:
שוטפים ופורסים את החציל לחתיכות, שמים בקערה ומוספים את יתר המצרכים מערבבים. פורסים את החציל על מגש ושמים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד אשר החציל משחים.

פלפל קלוי
מצרכים:
1 פלפל
100 מ”ל שמן
2 שיני שום
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
שוטפים את הפלפל ושורפים על הגז בכל הצדדים עד אשר הפלפל שרוף לגמרי. מקלפים את הקליפה וחותכים את הפלפל לחתיכות. שמים בקערה ומוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים.

אופן הכנת הכריך:
חוצים לרוחב את הג’בטה (לא עד הסוף, כך שיהיה ניתן לסגור את הג’בטה). מורחים את השמנת ופסטו ומוסיפים את גבינת הפטה, פלפל וחציל קלוי. מכניסים את הכריך פתוח לתנור, שחומם מראש ל-200 מעלות ( ניתן גם להכניס לטוסט אובן) לכ-5 דקות או עד שהג’בטה חמה. חוצים את הכריך. ניתן להגיש לצד סלט או ירקות פרוסים.


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *