עוגת גבינה בשילוב שוקולד תפוז

עוגת גבינה בשילוב שוקולד תפוז
חג מתן גבינה. עוגת גבינה ושוקולד צילום: יח"צ


מותג השוקולד השוויצרי “לינדט”, המשווק בישראל על ידי חברת סידס, מציע מתכון לעוגה עשירה, מושקעת וטעימה המתאימה כקינוח לסוף הארוחה


החומרים:

תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ
לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים מרוסקים
150 גרם חמאה
למילוי:
575 גרם גבינת שמנת
60 גרם שמנת חמוצה
130 גרם סוכר
100 מ”ל (כ – 1/3 כוס) מיץ תפוזים
2 חפיסות (200 גרם) לינדט אקסלנס תפוז, קצוץ.
4 ביצים

חג מתן גבינה. עוגת גבינה ושוקולד צילום: יח"צ
חג מתן גבינה. עוגת גבינה ושוקולד
צילום: יח”צ

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל- 120 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. טוחנים את הביסקוויטים במיקסר ומוסיפים את החמאה. מערבלים עד לקבלת מרקם אחיד, מכניסים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס.
3. מערבבים את גבינת השמנת יחד עם השמנת החמוצה והסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
4. מביאים את מיץ התפוזים עד לרתיחה קלה ומוסיפים אליו את השוקולד הקצוץ.
5. מורידים מהאש ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל מרקם אחיד.
6. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
7. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה אל התערובת תוך כדי ערבוב.
8. מוזגים את התערובת אל תוך התבנית, מעל בסיס הביסקוויטים.
9. מכניסים לתנור תבנית מלבנית גדולה, בתוך התבנית המלבנית מניחים את התבנית העגולה ויוצקים לתבנית המלבנית מים רותחים בגובה של 2 ס”מ. טכניקה זו יוצרת מרקם קרמי במיוחד.
10. אופים כ- 45 דקות.

טיפ:

העוגה מוכנה כאשר הקצוות בצד אפויים והמרכז נשאר רך

חג מתן גבינה. עוגת גבינה ושוקולד
צילום: יח”צ


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *