סלט אבוקדו מקסיקני בסגנון גווקאמולי

סלט אבוקדו מקסיקני בסגנון גווקאמולי
סלט אבוקדו מקסיקני בסגנון גווקאמולי
צילום: נטע גפני

כמה כיף שיש פרי כל כך טעים כמו אבוקדו 🙂 בכל הזדמנות אני מוצאת תירוץ לאכול אותו. מזל שיש אותו כל השנה, למרות שהוא הכי טעים בעונתו, בחורף.

סלט אבוקדו מקסיקני, הוא סלט מאוד כיפי וממכר – השילוב של האבוקדו הנימוח עם העגבניות המתוקות, החמיצות של הלימון עם המליחות של הזיתים, החריפות של הצ’ילי עם המרירות המיוחדת של הכוסברה! מזל שיש מקסיקנים בעולם 🙂 מממ… נפתח לי התיאבון.

בהזדמנות זו אני רוצה לדבר רגע על האבוקדו, ולשבור את כל הסטיגמות שיש עליו: אבוקדו לא משמין. אם אבוקדו משמין זה כי אוכלים בהגזמה, כמו בכל דבר בעצם. אבוקדו הוא פרי מאוד בריא – הוא מכיל שומן לא רווי שהוא שומן חשוב לגוף, אין בו כולסטרול, הוא רב בחלבונים וסיבים תזונתיים.

בקיצור, בוא נכין סלט אבוקדו מקסיקני לפני שאני אוכלת אתכם 😉

רכיבים
1 אבוקדו מעט רך
6 עגבניות שרי (מומלץ עם תמר)/ עגבניה קטנה מעט רכה
1 בצל סגול קטן
6 זיתי קלמטה (ללא חרצנים)
פלפל צ’ילי אדום/ירוק
1 כף כוסברה קצוצה
1/2 לימון טרי
מלח ופלפל לפי הטעם

חתכו את האבוקדו והבצל לקוביות קטנות של כחצי ס”מ. את הצ’ילי לקוביות קטנות (את הכמות החליטו לפי אהבתכם לחריף), והזיתים לרבעים.

חיתוך אבוקדו|צילום: נטע גפני
חיתוך אבוקדו|צילום: נטע גפני

הוסיפו את כף הכוסברה הקצוצה, סחטו את הלימון וטבלו במלח ופלפל לפי טעמכם – והרי לכם סלט אבוקדו מקסיקני בסגנון גווקאמולי 🙂

סלט אבוקדו מקסיקני בסגנון גווקאמולי|צילום: נטע גפני
סלט אבוקדו מקסיקני בסגנון גווקאמולי|צילום: נטע גפני

הסלט מומלץ מאוד בטורטיה חמה, כך תוכלו להרגיש לרגע שאתם במקסיקו. ואם אתם רוצים לארח איתו, הוא מצוין על פרוסות בגט בתנור (פורסים את הבגט לעיגולים, עם מעט שמן זית – 200 מעלות לכ-10-15 דקות).
טורטיה עם סלט אבוקדו|צילום: נטע גפני
טורטיה עם סלט אבוקדו|צילום: נטע גפני

תהנו!

הכותבת הינה בעלת בלוג “מעין בטעמים


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *