מתכון מרק עוף מושלם

מתכון מרק עוף מושלם
העיקר הבריאות.מרק עוף
צילום:יחצ

השף חיים כהן הסכים להתגייס לאתר kitchentime.co.il לחשוף מתכון סודי למאכל המסורתי

העיקר הבריאות.מרק עוף|צילום:יחצ
העיקר הבריאות.מרק עוף|צילום:יחצ


המרכיבים:

2 עופות טריים במשקל כולל של שלושה ק”ג, מחולקים לרבעים או שמיניות, רחוצים היטב, מנוקים מכל שומן נראה לעין ומעודפי עור
חצי קילו כנפי עוף מנוקים כנ”ל
5 ליטר מים מינרליים
חצי קילו גזר מנוקה וחתוך לרבעים
2 בצלים בינוניים, שטופים ‏(לא קלופים‏) וחצויים
4 ענפי סלרי עלים ‏(יחד עם העלים‏) חתוכים לרבעים
10 גבעולי פטרוזיליה
4 שיני שום שלמות
שורש פטרוזיליה מנוקה
2 כרישות ‏(ללא העלים‏) חתוכות לרבעים
עלים של ראש חסה ‏(אמריקאית או ערבית‏) חלוטים לדקה במים רותחים
2 עלי דפנה טריים או אחד יבש
כפית גרגרי פלפל שחור
מלח גס
שמיר קצוץ להגשה

אופן הכנה:

מכניסים את העופות והכנפיים לסיר גדול מאוד וכבד. מוסיפים כפית מלח גס, את גרגרי הפלפל השחור ויוצקים מים עד לכיסוי. (לא מוכרחים לנצל את כל חמשת הליטרים שברשימת המרכיבים). המים צריכים לכסות בנדיבות את העוף.
מציבים את הסיר על להבה בינונית ומביאים באטיות רבה לרתיחה.
מנמיכים את האש למינימום ובעזרת כף מסירים קצף ושומן שמתחילים לצוף על פני המרק. לא מרפים עד שהמרק צלול לגמרי. התהליך יארך כחצי שעה.
ברגע שמרק צלול לגמרי מוסיפים את כל שאר המרכיבים, חוץ מהחסה והשמיר. מגבירים את האש ומביאים שוב באטיות רבה לרתיחה ואז מנמיכים את האש למינימום. אם יש בבית פלטה לשבת, זה הזמן לנצל אותה. מכאן והלאה המרק צריך לבעבע בעדינות רבה. כשהבעבוע הקל מתחיל, מניחים בזהירות על פני המרק את עלי החסה באופן שיכסו אותו היטב וימנעו התאדות ורתיחת יתר. מכסים את הסיר באופן רופף במכסה, תוך השארת חרך צר. ממשיכים בבישול כארבע שעות.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הירקות והעוף. מסננים את המרק במסננת דקה ומניחים בצד. את ירקות המרק משליכים. מפרידים את בשר העוף מעצמותיו. את הבשר שומרים והעצמות מצטרפות אל הירקות שבצד.
מצננים את המרק ומעבירים לקערה גדולה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ליממה. למחרת, מסירים מעל פני המרק שאריות שומן וחלקיקים שצפו.
לפני הארוחה מחממים את המרק כמעט עד לרתיחה. מוסיפים מלח גס על פי הטעם.


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *