חם ובריא: מתכון מרק דלעת אסייתי

חם ובריא: מתכון מרק דלעת אסייתי
חם. מרק דלעת אסייתי
צילום: אלעד גוטמן

במשך השנים הפך המרק לסימן ההיכר של אוכל מנחם ומזין ומילה נרדפת לפינוק אמיתי. רשת גרג קפה מציעה מתכון ייחודי שיחמם את החורף.

חם. מרק דלעת אסייתי| צילום: אלעד גוטמן
חם. מרק דלעת אסייתי| צילום: אלעד גוטמן

חומרים לשש מנות:

700 גרם דלעת ללא קליפה חתוכה לקוביות 2\2 ס”מ.
2 יח’ תפו”א בינוני מקולף וחתוך לקוביות 2\2 ס”מ.
20 גרם ג’ינ’גר חתוך לפרוסות.
3 שיני שום.
1 בצל בינוני קצוץ.
כף מלח.
3\1 כף פלפל שחור.
1200 מ”ל מים רותחים.
1 פחית קרם קוקוס (לא מיי קוקוס ).

להגשה
חבילת נבטים סינים.
2 גבעולי סלרי קצוץ.
חצי צרור כוסברה (לא חובה).

הוראות הכנה
בסיר מתאים מטגנים קלות את הבצל. לאחר 2 דקות מוסיפים את הדלעת, תפו”א, שום וגינ’גר
ולאחר כמה דקות נוספות מוסיפים את המים החמים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים בערך 40 דקות – (עד שהירקות רכים). טוחנים היטב את הכל, מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים עוד מס’ דקות.

הגשה
בתחתית כל קערת מרק מניחים חופן קטן של נבטים ומעט סלרי קצוץ.
מוזגים מעל את המרק ,מזליפים מעט שמן זית ומפזרים עלי כוסברה טריים.
אם רוצים שיהיה חריף מוסיפים טבעות פלפל צי’לי אדום.


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *