מתכון למרק בצל

מתכון למרק בצל
חם וטעים. מרק בצל
צילום: דרור כץ

באדיבות נדב מרום, שף ראשי ברשת קפה גרג

חם וטעים. מרק בצל|צילום: דרור כץ
חם וטעים. מרק בצל|צילום: דרור כץ


החומרים:
100 גרם חמאה
2 ליטר בצל פרוס לרצועות “חצי אמינסה”, פרוס דק
1 כף עלי טימין, קצוץ דק מאד
1 כוס יין לבן
2 ליטר מים
כף מחית ציר בקר
פלפל לבן, מלח, מעט סוכר

אופן ההכנה:
לחמם את החמאה עד שהיא חומה(לא שחורה!)
לזרוק לתוכה את הבצל והטימין הקצוץ, לבשל עד שהבצל רך וחום.
להוסיף את היין ולערבב היטב, לגרד את התחתית. לצמצם את כל היין.
להוסיף את המים ולאחר שמגיע לרתיחה להוסיף את אבקת המרק.
לבשל כ-20 דקות נוספות ולתקן טעמים. במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. הסוכר רק צריך לאזן את חמיצות היין


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *