כוננות חורף: מרקים

כוננות חורף: מרקים
חוות התבלינים
צילום: הדס ניצן

רק הגשמים הקצר אבל אינטנסיבי שעבר עלינו לא מזמן, היה האות למרבית רשתות הקפה, המזון המהיר והמסעדות לעבור לתפריט חורפי. ביקור בשניים מאלה, הפגיש אותי מחדש עם אחד המרקים האהובים ביותר בישראל: המרק הכתום

ראשונה הייתה רשת ארומה בתל אביב שמתרחבת בהתמדה ופתחה באחרונה סניף חדש, לא כשר אמנם, ברמת אביב. אני הגעתי לסניף הכשר ברחוב בן יהודה, בשעת בוקר מנומנמת יחסית, כדי לדגום את המנות החדשות המחממות, ובראשן המרק הכתום. יש שם אמנם שני מרקים חורפיים נוספים, מינסטרונה או שעועית, אבל כאמור, על כתום לא מוותרים. והוא אכן הגיע, סמיך כנדרש, מתקתק, בעל צבע עז, עם פרוסות לחם כפרי ליד, והשאיר אותי שבעה עד כדי כך שבקושי נשאר מקום לבייגל החביתה שבא אחריו.

מרק ארומה|צילום: רונן מנגן
מרק ארומה|צילום: רונן מנגן

ובכל זאת כמה נגיסות כדי לדווח לאחר מכן, שכנעו אותי שהשילוב של חביתה, בצל ירוק ופטריות על מצע של גבינת שמנת, חסה ועגבנייה, בהחלט מנצח. הן המרק והן הבייגל, עולים כל אחד 26 שקלים. רוצים לשלב את השניים, מרק וחצי בייגל, זה יעלה 36 שקלים, ואז ספק אם תרצו לקנח במשהו מתוק. ובכל זאת אני ממליצה לא לעזוב לפני שתזמינו תה ירוק עם ג’ינג’ר לימון, נענע ודבש, מומלץ תמיד להצטננויות ולערבים קרירים (11 שקלים לקחת, 12 אם נשארים לשבת), ולידו עוגיית קינמון קטנה (4 שקלים). הרבה חידושים אין במנות החדשות הללו בתפריט העשיר של ארומה, אבל גם אין נפילות. הן מוגשות טריות וחמות ומזינות, מה עוד ניתן לבקש מארוחה ברשת מזון מהיר?

כתום הוא לא ספל התה שלכם? נסו את מרק הבצל של רשת קפה גרג. גם הוא עומד בסטנדרטים של חם ומזין. השף הראשי של הרשת אפילו לא שומר על סודות עשייתו לעצמו ומפרסם את המתכון, כדי שנוכל להכין בבית ולהשוות למה שהוא מצליח לעשות בעצמו. נדב מרום כולל כמובן בתפריט החורפים של קפה גרג עם מרק כתום, כי עם פופולאריות מקומית לא מתווכחים, וגם את המתכון הזה הוא מחלק. רוצים לנסות אחד מהם או שניהם? הנה איך:

מרק בצל של קפה גרג| צילום: אסף לוי
מרק בצל של קפה גרג| צילום: אסף לוי

חומרים למרק בצל:
100 גרם חמאה
8 כוסות של בצל פרוס דק
כף עלי טימין קצוצים דק מאוד
כוס יין לבן
2 ליטר מים
כף אבקת מרק פרווה בטעם בקר
פלפל לבן
מלח
קומץ סוכר לאיזון חמיצות היין.

ההכנה:
מחממים את החמאה עד השחמה (זהירות שלא תשחיר). מוסיפים בצל וטימין ומבשלים עד שהבצל מתרכך ומשחים. מוסיפים את היין תוך כדי ערבוב וכאשר נראה בסיר שהרוטב מתמעט, יוצקים את המים. כשהם מגיעים לרתיחה, מוסיפים את אבקת המרק.
מבשלים עשרים דקות נוספות, טועמים ומתקנים את התיבול עם התבלינים כולל קמצוץ הסוכר.

חומרים למתכון בטטה בקפה גרג:
גזר אחד
חצי בצל גדול
קילו בטטות מקולפות
100 מ”ל שמנת מתוקה
כף אבקת מרק פרווה בטעם עוף
מלח
פלפל לבן טחון

ההכנה:
חותכים את כל הירקות לקוביות ומכסים אותם במים (המים צריכים להיות בגובה של כמה סנטימטרים מעל הירקות).
מבשלים כשעה או עד שהירקות רכים לחלוטין ואז מוסיפים את השמנת והתבלינים.
טוחנים את המרק בבלנדר ידני וטועמים כדי לתקן תיבול. אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף קצת מים ואם הוא מימי מדי מבשלים עוד קצת עד הסמיכות המבוקשת.
לתקן סמיכות עם מים או צמצום במקרה הצורך.

לבשלני המרקים החורפיים בבית, כדאי להתוודע גם לתערובות המרקים של “חוות דרך התבלינים” בבית לחם הגלילית (13 שקלים ל-100 גרם). מדובר ב-4 תערובות חדשות:
למרק מינסטרונה – תערובת שיש בה עגבניות יבשות, חומוס קלוי טחון, פפריקה, פלפל שחור, פטרוזיליה, בצל, סלרי, גזר, גמבה ואפילו קצת פתיתים.
למרק קוסקוס – תערובת המכילה חומוס קלוי וטחון, עדשים, פלפל שחור, חוויאג’, בצל, גזר, שבבי תפוח אדמה, סלרי, גמבה ועוד. החברה מציעה לערבב 100 גרם מהתערובת הזו עם 4 ליטר מים, שיש בהם קוביות דלעת וגזר.
למרק עדשים – תערובת המכילה עדשים כתומות, ירוקות ושחורות, בצל מטוגן, בצל סגול, כורכום, כמון, מוסקט ועוד. להכנת המרק מכסים את התערובת הזו במים ומבשלים עד שהנוזל מסמיך.
למרק ירקות שורש – לקט של סלרי, בטטה, תפוח אדמה, פטריות, גזר, בצל ושום מיובשים. מוסיפים את הלקט לסיר המרק שמצריך שדרוג.
לעוד פרטים: http://www.derech-hatavlinim.co.il/.

 חוות התבלינים|צילום: הדס ניצן
חוות התבלינים|צילום: הדס ניצן

כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *