צ’יראשי סושי עם טונה ופטריות

צ’יראשי סושי עם טונה ופטריות
טעים. צ'יראשי סושי עם טונה ופטריות
צילום: ניר עצמון

בעזרת טונה ופטריות שיטאקי תוכלו לייצר מתכון סושי בסגנון אסייאתי

טעים. צ'יראשי סושי עם טונה ופטריות|צילום: ניר עצמון
טעים. צ’יראשי סושי עם טונה ופטריות|צילום: ניר עצמון

מצרכים:
250 גרם אורז
50 מ”ל תערובת חומץ לסושי
10 גרם סוכר
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי
1 כף מיונז (אפשר קל)
4 פטריות שיטאקי יבשות
2 אבוקדו
2 מלפפונים
4 דפי אצת נורי
2 בצלים ירוקים (הפטריות מבושלות בתערובת של חומץ אורז, סויה, וסאקי – אבל לא משתמשים בנוזל הבישול).

נוזל בישול השיטאקי (לא מוגש):
50 גרם חומץ אורז
50 גרם מירין
50 גרם סוכר
50 גרם סויה
50 גרם סאקה מעט וסאבי
50 גרם ג’ינג’ר כבוש

אופן ההכנה:
1. מכינים את פטריות השיטאקי המוחמצות: בסיר קטן מניחים את נוזלי בישול השיטאקי: חומץ אורז, מירין, סאקה, סויה וסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השיטאקי ומבשלים כשעתיים. מדי פעם אם נגמרים הנוזלים בסיר ניתן להוסיף מעט מים. מצננים את הפטריות בנוזל הבישול.
ניתן להכין את הפטריות מראש.
2. מכינים אורז לסושי לפי ההוראות על גבי אריזת האורז.
3. מכינים את סלט הטונה: בקערה מערבבים את הטונה, המיונז, בצל ירוק אחד קצוץ ועלה אצת נורי קצוצה דק. מתקנים תיבול.
4. מכינים מראש, מקלונים של מלפפון, אבוקדו בשל חתוך לחתיכות לפי הטעם. פורסים את פטריות השיטאקי דק.
5. מרכיבים את המנה: בקערה מניחים 3 כפות אורז גדושות (150 גרם מבושל) על האורז מסדרים, מסלט הטונה, המלפפונים, הפטריות הכבושות, אבוקדו, עלי אצת נורי חתוכים למשולשים קטנים, ג’ינג’ר כבוש ומפזרים מעל הכל מעט בצל ירוק פרוס דק. מגישים מיד.

המתכון באדיבות סטארקיסט


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *