חזה עוף צלוי בזיגוג משמש

חזה עוף צלוי בזיגוג משמש
עוף גוזל. מתכון בזיגוג משמש
צילום: קובי קואנקס

השף עופר פישמן מקבוצת ISS ישראל מציע מתכון בשרי וכשר לפסח

עוף גוזל. מתכון בזיגוג משמש|צילום: קובי קואנקס
עוף גוזל. מתכון בזיגוג משמש|צילום: קובי קואנקס


המצרכים:
• 100 מ”ל שמן
• 30 גרם שיני שום
• 60 גרם סוכר חום
• 100 גרם ריבת משמש
• 60 גרם רוטב צ’ילי מתוק
• 400 גרם חזה עוף (אפשר להכין עם נתחי עוף או פרגיות)
• קורט מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומשמנים בכף שמן.
2. מחממים שמן במחבת, מוסיפים שום ומטגנים דקה עד הזהבה.
3. מוסיפים סוכר, ריבה וצ’ילי, מערבבים ומסירים מהאש. מתבלים במלח ופלפל.
4. מניחים את העוף בתבנית. יוצקים מעל את הזיגוג ואופים כ-15 דקות.
5. מומלץ להגיש על מצע אורז, ובליווי סלט ירוק מרענן.
6. בתיאבון!


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *