שיעור ביהדות: “מסעדת שמוליק כהן”

שיעור ביהדות: “מסעדת שמוליק כהן”
כשר וטעים. מסעדת שמוליק כהן
צילום: יצחק טסלר

במשך שמונה עשורים יש בתל אביב מקום שבו כל יהודי אשכנזי מרגיש בבית

מאז נוסדה תל אביב ענף המסעדות ידע עליות ומורדות. היה את הזמן בו מסעדות מזרחיות שלטו בגדול, תקופה של מסעדות איטלקיות, היסטריה של מסעדות יפניות וסיניות, ובשנים האחרונות למשל מסעדות צמחוניות וטבעוניות הפכו נפוצות ומצליחות במיוחד. אבל ברחוב הרצל 146 בתל-אביב, הזמן עמד מלכת ובמקום שוכנת מזה קרוב ל-80 שנים “מסעדת שמוליק כהן” שבה מגישים אוכל יהודי מזרח-אירופאי.

כשר וטעים. מסעדת שמוליק כהן|צילום: יצחק טסלר
כשר וטעים. מסעדת שמוליק כהן|צילום: יצחק טסלר

שמוליק כהן, המייסד, כבר הלך לעולמו ואת המקום מנהלת בתו ציפי רוזין ונכדו תומר. אבל האוכל נשאר בסיס, טעים ופשוט ללא שום שינוי, למעט בגזרת השתייה הקלה שכיום אפשר להזמין אותה גם בגרסת דיאט, דבר שלא היה כמובן באמצע המאה הקודמת. כל השאר, ממש כמו פעם – יש מרק עוף, חמין, געפילטע פיש, כבד קצוץ, רגל קרושה, סלט ביצים עם גריוואלך, לשון פרה בתנור, קציצות בשר מטוגנות, עוף צלוי ועוד.
ההמלצה שלנו היא כמובן על הארוחה העסקית המוגשת בין 12 לחמש אחר-הצהרים. היא כוללת את מגוון סלטי הבית, המוגשים עם לחם, חמוצים וחזרת ועם אחת מהמנות העיקריות, או מנת טעימות. הארוחה כוללת גם כוס לימונדה, מוס שוקולד עם חלבה (או לפתן), קפה או תה וגם כוסית וודקה-לימון שאותה מכינים במקום (!). האמת שהארוחה הזו עולה 98 שקל, שזה יקר יותר מרוב ארוחות הצהרים העסקיות שיש בשוק, אבל האווירה שונה ומיוחדת – מאחר והמקום כשר למהדרין, במקום יושבים זה לצד זה חרדים וחילונים, מתחת לציורים נאים, כולל מבחר ציורים של מנשה קדישמן שנהג לאכול במקום. בקיצור, מדובר לא רק בארוחה אלא בחוויה ייחודית.


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *