יום שישי, את יודעת

יום שישי, את יודעת
חמין של סנדר
צילום: מיטל סלמון

בימי שישי בחורף, שהם קצרים כידוע עבור שומרי שבת, מזמנת עכשיו תל אביב שתי אופציות טעימות חדשות. בתנאי שאתם אוהבים תבשילים מסורתיים

האחת באתר “התחנה” המשוחזר והיפהפה, במסעדת רג’ינה הכשרה. השנייה, במסעדת סנדר מרחוב לוינסקי שהתארגנה לשלוח עד הבית סיר מהביל של חמין יהודי-פולני כהלכתו. שתי המסעדות כשרות, שתיהן מרגשות בנוסטלגיה הקולינארית והעדתית של בית אבא ואימא ובגעגועים אל הסירים של סבתא. במקום לבחור בין השתיים, אפשר גם וגם: ב-11:30 להתייצב ברג’ינה, ובשובנו הביתה, לקבל בשמחה את פני הטשולנט של סנדר. רעיון נוסף: ברג’ינה מתייצבים בימי שישי שטופי שמש, כמו זה של השבוע שעבר, ומסנדר מזמינים הביתה, בימי שישי מעוננים וחורפיים יותר. עד כאן תקציר החדשות. ועכשיו החדשות בהרחבה.

רג’ינה מיוחדת לא רק במיקום התיירותי המיוחד, בין קרונות רכבת מנדטוריים משוחזרים, עצי ענק עתיקים, בוטיקים, חנויות ומסעדות, אלא גם בעובדה שהיא הכשרה היחידה באתר, ושהתפריט שלה מורכב מאכלי עדות אשכנזיות ומזרחיות, שמנצח עליהם שף ערבי מיפו, הבקיא בהלכות כשרות יותר מהרבה יהודים.

מאודים. רג'ינה|צילום: נעמי גולן
מאודים. רג’ינה|צילום: נעמי גולן

בקיץ נערכו במקום קבלות שבת, מספרת ציפי, בעלת המקום, אישה דקיקה בעלת יופי אקזוטי הנראית כמו אחותם של שני בניה, שגם הם עוזרים בעסק המשפחתי, ולפני כחודש, כשימי השישי קצרים והשבת נכנסת מוקדם – הוחלט להציע מזנון במחיר קבוע של שמונים ושבעה שקלים לא כולל שתיה, בסגנון אכול ככול יכולתך, משעה 11:30 ועד השעה 14:00.

יש מנות ראשונות קרות, כמו כבד קצוץ מתוק, בורקס במילוי בשר קצוץ, אנטיפסטי וסלטי ירקות. יש מרקים, למשל מרק עוף עם כיסונים (קרפלך), יש מנות עיקריות כמו חמין, מקלובה (כולל מקלובה צמחונית), מוסקה, אושפלו, גולש וקציצות דג. יש קינוחים, כמו עוגת שטרודל תפוחים חמה, קוביות חלבה ותמרים, ובתשלום נוסף אפשר לסיים עם כוס תה ונענע. הבעיה היחידה, אם זו בשבילכם בעיה, זה שאולי לא יישאר מקום לארוחת ליל שישי, שצריך לקיים שעות ספורות לאחר מכן. נו, שאלה יהיו הבעיות היחידות שלנו. לפרטים נוספים כדאי להיכנס לכתובת www.reginarest.co.il.

שטרודל. רג'ינה|צילום: נעמי גולן
שטרודל. רג’ינה|צילום: נעמי גולן

ועכשיו לקצה השני של תל-אביב, לרחוב לוינסקי 54, שם שוכנת מסעדת סנדר, בעלת המראה הצנוע, האותנטי, המזכיר כל כך את תל אביב הקטנה של שנות ראשית המדינה. שלושה דורות מתפעלים אותה ברציפות. הסב שפתח ב-1948, הבן הממשיך, והיום גם הנכדה.

זה המקום לטעום את כל התבשילים של המטבח האשכנזי היהודי, כולל רגל קרושה, כבד קצוץ בבצל מטוגן, קרפלך, דגים מלוחים לסוגיהם, געפילטע פיש המתחרה בקציצות הדגים של סבתא, וגולת הכותרת, החמין. החידוש עליו הוחלט שם באחרונה הוא לשנע בימי שישי סיר נירוסטה (כלול בהזמנה) מלא וגדוש עד המכסה בשלושה סוגים של שעועית, בשר בקר נימוח, ביצים ותפוחי אדמה חומים, קישקע עבה תוצרת בית, והטעם הקטיפתי המתובל, שלא השתנה בשישה העשורים שהמסעדה הזו קיימת, ואולי גם באלף השנים של הקיום היהודי במזרח אירופה עד שנגדע בשואה.

חמין של סנדר|צילום: מיטל סלמון
חמין של סנדר|צילום: מיטל סלמון

נכון שכמעט לכל משפחה יש מתכון וסודות להכנת חמין של שבת הכי חום או הכי טעים בעולם, אבל מה רע שמגיע הביתה חמין מוכן שאפשר לטעום כבר ביום שישי? בסנדר הצטיידו לקראת הפרויקט החדש בסירים בשישה גדלים: סיר קטן למנה אישית (89 שקלים), סיר למנה זוגית (169 שקלים), למנה מרובעת (249 שקלים), למנה מחומשת (329 שקלים), וסיר ענק לעד שבעה סועדים (469 שקלים). המחירים לא כוללים דמי משלוח. וכאמור מומלץ ורצוי להזמין כבר ביום חמישי: 03-5371872.


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *