להתאהב במקום הנכון

להתאהב במקום הנכון

מסעדות רבות מגדירות את עצמן כמסעדות רומנטיות, ל’רג’ינה’ יש את כל מה שצריך באמת כדי להרגיש ולהריח את הרומנטיקה באוויר. אנחנו התאהבנו ולא רק באוכל

לאחר נסיעה נעימה לאורך חופי תל אביב, מצאנו את עצמנו בשעת שקיעה מושלמת ‘במתחם התחנה’ בתל אביב. על פסי הרכבת המיתולוגית פסעו הלוך ושוב כלות נרגשות שהצטלמו לערב המרגש בחייהן והיוו תפאורה מושלמת לכניסתנו למסעדה.

כמובן שבחרנו לשבת בגינת המסעדה, כדי למקסם עוד כמה רגעים של אור שמש אחרון המאפשרים צילומים מרהיבים של המנות רגע לפני שאנחנו נוגסים בהן. ישנן הרבה מסעדות עם אוכל משובח, אבל מעטות שאתה יכול למצוא בהן גם אווירה רומנטית אמיתית. רג’ינה מאפשרת חיבור מושלם בין טבע אורבני ליופי קסום. השילוב של כסאות ושולחנות העץ, עליהם מונחים בהתאמה מופתית פרחים טריים ונרות, עצי אקליפטוס לצד מבנים תקופתיים, הוא שילוב הפותח מיד את הלב.

קסם לעת שקיעה | צילום לינוי משעלי
קסם לעת שקיעה | צילום לינוי משעלי

התפריט של רג’ינה הצליח לגרות את דמיוננו במגוון הרחב והמסקרן של המנות שהוא מציע. הקונספט של המסעדה הוא מיטב מאכלי העדות, כך שניתן למצוא בו לצד מנות שף של בשרים גם מבחר גדול של מנות טבעוניות עם אנטרפנטציה חדשנית. החל מגולאש הונגרי ועד לקבאב מבגדד שיוצרות גשר תרבותי עדתי יפיפה. בעלי המסעדה ציפי וניר שפריר מגלים לנו בסוד שגם הצוות של המסעדה הוא קסם מהלך של רב תרבותיות.

בהמלצת המארחת הלבבית שקבלנו, החלטנו לפתוח את התיאבון שלנו ב’ליבת חצילים’, סלט’טבולה’ ולחמי הבית ולצרף אל כל העונג הזה שני קוקטיילים שבחרנו לאחר התלבטות קשה.

לחיים שכאלה | צילום לינוי משעלי
לחיים שכאלה- קוקטל רגינה ביער ומוחיטו | צילום: לינוי משעלי

סלט ה’טבולה’, הורכב מקינואה, עדשים שחורות, ירקות, פטרוזליה, נענע וכוסברה והיה מרענן ומטובל בדיוק במידה הנכונה. את הלחם הכפרי שהוגש לצד מטבלי שמן זית ושום, זעתר וסלט עגבניות פיקנטי בחרנו לטבול ישר בתוך ‘ליבת החצילים’ שהיא מנה יפיפייה של חציל שלם, קלוי בתנור עם טחינה ורוטב סילאן וחמוציות.

ליבת חצילים וסלט הטבולה |צילום:לינוי משעלי
ליבת חצילים וסלט הטבולה |צילום:לינוי משעלי

טרם סיימנו למלא את פינו בכל הטוב הזה וכבר נחתו על שולחננו מנות עיקריות שהשף חסן המליץ לנו עליהן. מנת דג הדניס האורגני עם שדרוג חדש ויצירתי שזה עתה עלה במטבחו והיוותה נתח עסיסי עמוס בירקות טובים בתיבול מדהים.’מנת הרומנייה’ המורכבת מעדשים ירוקות, חצילים, טחינה ורכז רימונים ומשתלבים עם האורז הלבן ומחזירים אותנו בטעמיה למזרח הרחוק. ומנת ה’מג’דרה’ היצירתית אשר מעבר לאורז והעדשים שכולם מכירים, ברג’ינה מנת המג’דרה מגיעה בתוספת צנוברים, גרגירי חומוס וירקות צלויים. מנה מעולה, צבעונית ונדיבה.

מג'דרה עטופה בירקות העונה | צילום לינוי משעלי
מג’דרה עטופה בירקות העונה | צילום לינוי משעלי

חסן מספר כי הוא גדל בדיוק כאן על קו החוף בין תל אביב ליפו, את סוד הבישול הוא למד מאמו שהייתה בשלנית דגולה. מכיוון שבילדותו לא היה בשר בשפע, הייתה האם היצירתית מרכיבה מנות קולינריות טבעוניות מדהימות המכילות עושר של ירקות ועדשים ומכאן התפתחו מנות רבות גם של רג’ינה.

מנה מומלצת, דניס | צילום לינוי משעלי
מנה מומלצת, דניס | צילום לינוי משעלי

סגרנו את הארוחה המדהימה כשבחוץ כבר מאירים הכוכבים ותאורה רכה את רציף הרכבת והבטחנו לעצמנו לחזור שוב לארוחה רומנטית את הקינוח לקחנו לדרך אך שכחנו במונית, אבל אנחנו בטוחים שנהג המונית לא נשאר מאוכזב מצנצנת שוקולד וקפה בציפוי גנאש מפנק.

ציפי שפריר בעלת המסעדה הרב תרבותית | צילום דינה אברמסון
ציפי שפריר בעלת המסעדה הרב תרבותית | צילום דינה אברמסון

ההמלצה שלנו: בואו קצת לפני שמחשיך עם בן הזוג, אל תפספסו צילומים על פסי הרכבת הקסומים ואל תוותרו לעצמכם על ‘מנת הדניס’ המפולאה של רג’ינה


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *