למסעדת דניה בכיכר יש טעם של עוד

למסעדת דניה בכיכר יש טעם של עוד

אם אתם רוצים להסתפק בארוחת בוקר שגרתית סורו נא אל בית קפה ירושלמי מצוי, אם בא לכם ארוחת בוקר שיש בה טעם של עוד, קפה דניה בכיכר הוא התשובה

בבוקר של שמש חורפית הגענו אל מסעדת דניה בכיכר, בית קפה השוכן בלבה הקסום של שכונת בית הכרם הירושלמית. עוד לפני הארוחה המוגשת התרשמנו מהאווירה במקום המלאה בשלוות הבוקר, הבטנו בעוברים ושבים שהשתקפו בעד קירות הזכוכית הרחבים ושמחנו על המיקום ועל השעה.

קפה דניה בכיכר | צילום מתוך אתר המסעדה
קפה דניה בכיכר | צילום מתוך אתר המסעדה

ובכן התיישבנו לאכול, כמעט כל מסעדה שמכבדת את עצמה מגישה ארוחת בוקר ישראלית, אבל מעטות המסעדות שיודעות להפוך את ארוחת הבוקר הסטנדרטית למשהו שיש בו עוד. את החביתה המסורתית עם – או – בלי עשבי תיבול השארנו בשמחה לבתי הקפה האחרים והסתפקנו בהצעה המשודרגת של מנהל המסעדה.

ראשונה הגיעה אל השולחן מנת הקרוק מאדם המורכבת מזוג ביצי עין מונחות על טוסט צרפתי עם גבינת גאודה, תרד טרי, פרמז’ן ופטריות יער מוקפצות. אל חברתי לסעודה הוגשה מנת ביצה בקן שהיא למעשה זוג פטריות פורטובלו ממולאות בגבינת עיזים, פסטו וביצה רכה מונחות על לחם קלוי, קריספי בטטה ומעט שמנת.

במקום ביצת הבוקר המסורתית   | צילום מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה
במקום ביצת הבוקר המסורתית
| צילום מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה

אחרי מנת הפתיחה הזו התחלנו לחייך וביקשנו לראות את ההמשך, את מקומו של הסלט קצוץ או ירוק בחרנו להמיר ב ‘סלט דניה’ מה שהתברר כהחלטה נבונה כשהסלט הוגש לשולחן והציג את עצמו בחנניות רבה כשהוא מגלה לנו רצועות קריספי בטטה וגבינת פטה מגורדת על מצע פלפל קלוי, תערובת נשנושים, עלים צעירים, זיתי קלמטה, עגבניות שרי, מלפפון ובצל סגול. גם מקומו של הלחם המסורתי לא נפקד ובמקום מוגשות פוקאצ’ות חמות מעוטרות בשמן זית, מלח והפתעות שונות בהתאם לטעמם של הסועדים פשוט תענוג.

סלט לתפארת | צילום מתוך אתר המסעדה
סלט לתפארת | צילום מתוך אתר המסעדה

אחרי שנחה מעט דעתנו, התפננו לבחון את המקום. ארוחות הבוקר הם רק חלק קטן מהמסעדה רחבת הידיים. שהמיקום המרכזי שלה, תעודת הכשרות למהדרין שלה והנגישות המלאה מזמנים אליה משפחות רבות שבוחרות לחגוג כאן אירועים קטנים לעת ערב בהתאם למעגל החיים והשנה.

אירועים עד 100 איש | צילום מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה
אירועים עד 100 איש | צילום מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה

את הקירות מעטרים משפטים רומנטיים וצבעים שעושים טוב על הלב, כך שגם דייט במקום הוא אפשרי. בירור קל מעלה כי המסעדה הוקמה בינואר 2015, על-ידי רשת הגלידריות הירושלמית “קצפת”. שף קובי מזרחי ליווה את “דניה” מרגע הקמת המסעדה ועד לבניית המנות והתפריטים וליישומם בדרכו המיוחדת.
מה שמסביר אולי את מנת הקינוח האגדית שהוגשה לאחר שהשבענו עוד את נפשנו ולגמנו קפה עשוי היטב התקשט לכבודנו וופל בלגי עמוס בשוקולד חם וניל קצפת ושאר דברים שאסור לספר.

אפשר לצאת לדייט | צילום מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה
אפשר לצאת לדייט | צילום מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה

מה כן נספר לכם? שאם אתם רוצים להסתפק בעוד ארוחת בוקר באנלית סורו נא אל אחד מבתי הקפה הירושלמים הסמוכים. אבל אם בא לכם ארוחת בוקר שיש בה קריצה לטעם של עוד אתם מתכבדים להגיע אל קפה דניה בכיכר . ואם תהיתם שמה של המסעדה ניתן לה על שם הכיכר הצמודה אליה, כיכר דניה, הממותגת כסמל בשכונת בית הכרם המסעדה מעוצבת באופן ייחודי ומוקפד, תוך דגש על שימור המבנה הוותיק, מה שהופך את הארוחה לחוויה נוסטלגית.


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *