טוסקנה בטעם של פעם

טוסקנה בטעם של פעם
ניחוחות טוסקנה
צילום יחסי ציבור

הבית בעולש הוא הזמנה מושלמת ליהנות מכל הטוב של טוסקנה בלי צורך להרחיק נדוד

עבור רבים טוסקנה היא סוג של חלום : מרבדי הכרמים, הנוף הציורי, האנשים, יין משובח ובעיקר האוכל. אחרי שטיילת בה לאורכה ולרוחבה אתה יכול לעזוב את טוסקנה, אבל היא לא תעזוב אותך. ככה לפחות אני הרגשתי אחרי שניהלתי תקופה מסוימת את טוסקנה הכשרה באיטליה. לכן קפצתי בשמחה רבה על ההזמנה שקיבלתי להגיע אל ‘הבית בעולש’ מסעדה חלבית כשרה אשר אחת ממטרותיה העיקריות היא לספק עבור הסועדים ‘זמן טוסקנה’ הכולל שקט, נוף ואוכל טוב.

ניחוחות טוסקנה | צילום יחסי ציבור
ניחוחות טוסקנה | צילום יחסי ציבור


הבית בעולש כך מתברר מעוצב כמתחם טוסקני מרהיב ביופיו הכולל חצר גדולה ופורחת. בתוך המבנה שמעוצב כמטבח כפרי מזמין תלויים פרטי אספנות וכלי בית היוצרים אווירה רומנטית וקסומה המאפיינת כפרים באירופה .

מן המטבח עולים ניחוחות, ואת פנינו מקבלת מאיה דן אשר הקימה בעזרת משפחתה את המקום לאחר שביקשה למזג את אהבתה לקולנירה יחד עם פרטי האספנות של המשפחה וכן ריהוט נגרות בהתאמה אישית שהמשפחה מתמחה בו כמו השולחן הגדול האינסופי והמרשים שאנחנו מוזמנים אליו.

Madera Living Style | צילום יחסי ציבור
Madera Living Style | צילום יחסי ציבור

על השולחנות מונחות בזו אחר זו צלחות עמוסות כל טוב, אנחנו פותחים בפטה סלמון מעושן מוגש לצד בריוש בליווי סלק וקונפי בצל. טעמים של מלוח ומתוק המשתלבים יחד בערגה מופלאה. לצד מנות פתיחה נוספות כמו הסלט של אסף שעשה קולות נהדרים כשנגסנו בו או רביולי ארטישוק בפרומז’, ריקוטה בטעם שמנת עם קרעי פרמז’ן מעל שהסועד לצידי אשר שימש כבעלים של מסעדות במשך שנים ציין שהוא מושקע מאד.

חוץ מאוכל טוב יש כאן בעיקר אווירה מופלאה, בניגוד למסעדות העיר ששטחן מועט, כאן מדובר במסעדה רחבת ידיים שאפשר להכניס בה בשמחה רבה עשרות רבות של סועדים ולכן היא גם מתאימה מאד לאירועים. הקירות המקושטים בחפצי האמנות, והטבע הפורח מחוץ למסעדה מקנים לה גם אוירה רומנטית וקלילה.

קיבל ציון לשבח | צילום יחצ
קיבל ציון לשבח | צילום יחצ

ריזוטו, רביולי, ניוקי הוא חלק מכל הטוב והמתכונים השורשיים שהאומה האיטלקית הורישה לשף המסעדה אסף דוד אשר מתמצא היטב ברזי המטבח הטוסקני אשר הגיע לשוחח עמנו תוך שהוא מעמיס עלינו מנות.

טעמנו בהחלט מהריזוטו בתיבול זערפן בתוספת פטריות, סלק, צ’ילי גרוס ופרמז’ן, לא הנחנו את ידנו גם מרביולי עגבניות, ניוקי סלק במילוי גבינות ופסיטוק בשמנת סילאן ושקדים קלויים. וגם לא מהעיקריות כמו פילה סלמון נורווגי ברוטב שמנת חרדל על ריזוטו מילאנז

הסלט השמיע קולות של אושר | צילום יחצ
הסלט השמיע קולות של אושר | צילום יחצ

בין המנות הרשנו לעצמנו להתאוורר בגינת החמד רוח קלילה של קיץ ליטפה את פנינו וניחוחות של פרחים השלימו את התמונה. בחוץ ישבו משפחות שחגגו אירוע יום הולדת או משהו משמח אחר ונראה היה שהן נהנות לא פחות מכל להטוטי הקולינריה שהוגשו לנו בפנים.

כשמטיילים בטוסקנה האוכל נראה נפלא אבל פעמים רבות הוא לא כשר. הפעם יכולנו להנות ממטעמי המטבח האטלקי בכשרות של רבנות עמק חפר. הבטחנו לעצמנו לחזור או לארוחה רומנטית או לאיזושהי סיבה שתהיה למסיבה.

habait-beolesh-2196


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *